🍁 Autumn Vibes 🍁


Tenkte jeg skulle dele litt av musikken jeg hører på for tiden med dere. Dette er altså 'Autumn Vibes' spillelisten min. Musikksmaken min varierer veldig på humøret og ikke minst årstiden. På høsten har jeg en tendens til å høre på litt roligere musikk. Akustisk, country og lignende musikk. Noen av favoritt artistene og bandene mine for øyeblikket er: Adele, Ed Sheeran, Mumford & Sons og The Lumineers.

Hva er favorittsangen din for øyebliket?

Goodreads Challenge 2017 📖

Jeg elsker bøker, men de siste årene har jeg lest alt for lite. I høst begynte jeg endelig å lese igjen. Så for min Goodreads Challenge i år har jeg satt 24 bøker som mål.

Så langt har jeg bare lest en bok, Harry Potter and the Chamber of Secrets. Jeg leste den på to dager, så selv om jeg henger litt etter forløpig så regner jeg med at jeg kommer til å klare målet mitt på to bøker i måneden uten problemer. Mest sannsynlig kommer jeg til å skru opp totalt antall bøker etterhvert som jeg ser hvor fort jeg leser bøkene jeg har planlagt så langt.

Jeg fullførte Harry Potter and the Chamber of Secrets i dag tidlig og har allerede begynt på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban nå. Jeg leste den første i desember, så jeg tenkte å fullføre resten nå før jeg begynner på noen andre bøker.

Neste mandag skal jeg begynne i praksis i en bokhandel, så jeg regner med at interessen min for bøker kommer til å øke enda mer fremover. Jeg skal skrive anmeldelser av bøkene etterhvert som jeg fullfører dem. Når det kommer til serier som Harry Potter, Percy Jackson og Miss Peregrine's Home for Peculiar Children kommer jeg til å vente til jeg har fullført alle bøkene og anmelde hele serien på en gang.

Her er en foreløpig liste over noen bøker jeg har lyst til å lese:
x Harry Potter 2-7 | J.K. Rowling
x Percy Jackson 1-5 | Rick Riordan
x A Place Called Here | Cecilia Ahern
x How to be a Woman | Caitlin Moran
x Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 1-3 | Ransom Riggs
x Fangirl | Rainbow Rowell
x The Price of Salt (Carol) | Patricia Highsmith
x If I Was Your Girl | Meredith Russo
x Will Grayson, Will Grayson | John Green & David Levithan
x An Abundance of Katherines | John Green
x Another Day | David Levithan
x The Graveyard Book | Neil Gaiman
x Stardust | Neil Gaiman
x Me Before You | Jojo Moyes
x Me After You | Jojo Moyes

Kom gjerne med bok ambefalinger!

XX, LISA 📚


#books | #bøker | #harrypotter | #goodreads | #percyjackson

Green DayI går kveld var jeg, moren min og broren min på Green Day konsert i Oslo. Jeg har sett dem før, da de spilte på Ullevål stadioen i 2010, og de var definitivt like gode live som det jeg husket.  

Det var noen sanger jeg skulle ønske de spilte som de ikke gjorde, men når de har så utrolig mange sanger er det alltid noen som ikke blir med. Jeg er utrolig fornøyd med konserten, og har selvfølgelig lyst til å se dem igjen! Forhåpentligvis blir det ikke nesten sju år til neste gang slik som det ble nå.

Jeg elsker konserter og live musikk. Spesielt rock og metal konserter. Jeg elsker å sitte i kø med andre fans (slik ble det ikke denne gangen), synge med på favorittsangene mine og ikke minst stemningen! Den neste konserten jeg skal på er Avenged Sevenfold i mars. Gleder meg sinnsykt!

I morgen tidlig skal jeg på jobbintervju for en praksisplass. Wish me luck!

XX, LISA 
 

EVERY DAY

"...I didn't just read this book - I inhaled it."
- Jodi Picoult

EVERY DAY av DAVID LEVITHAN 

Fantastisk. Jeg likte denne boka veldig godt, og konseptet er utrolig spennende. 

"Hver dag er jeg noen andre. Jeg er meg selv - jeg vet jeg er meg selv - men jeg er også noen andre. Det har alltid vært slik."

Hovedpersonen, altså bokens jeg/fortelleren heter A. A er hverken gutt eller jente, og A har ingen kropp. A våkner hver dag i en ny tilfeldig kropp, gutt, jente, populær, upopulær, metalhead, nerd, etc. Det eneste A vet er at h*n blir eldre (i boka er A cirka 16) og at h*n alltid befinner seg i området rundt Maryland. Hver morgen prøver A og finne ut hvem sin kropp han har lånt for dagen (A har tilgang til personenes minner og følelser) og leve en dag i livet deres uten å ødelegge noe eller bli lagt merke til.

En dag våkner A opp som Justin. Justin er egentlig en douchebag og behandler ikke kjæresten sin Rhiannon bra, A skjønner ikke hvorfor hun orker å bli værende sammen med Justin. Justin (styrt av A) og Rhiannon ditcher skolen og tilbringer en perfekt dag sammen på stranda, det er der historien virkelig begynner. A forelsker seg i Rhiannon, h*n har endelig funnet noen h*n vil tilbringe hver dag sammen med. Og Rhiannon har også en perfekt dag, noe som ikke virker helt riktig siden det ikke er den Justin hun kjenner. A våkner selvfølgelig opp som en annen person dagen etter, men begynner å finne informasjon om Rhiannon, besøke skolen hennes og å møte henne som tilfeldige personer. A klarer ikke å gi slipp på Rhiannon.

"I am not kissing her because I want to, and I am not kissing her because I need to - I am kissing her for a reason that transcends want and need, that feels elemental to our existence, a molecular component on which our universe will be built."

Historien om A og Rhiannon er en fin, romantisk, morsom, trist og spennende historie. Men det som for meg gjorde boka spesiell, og det som fikk meg til å like boka så godt var menneskene i den. Alle de personene som A våkner opp som. Jeg elsker hvordan man får en glimt inn i forskjellige personers liv og følelser fra innsiden. Selv om boka i utganspunktet er en romantisk historie, handler boka om så mye mer. Den handler om mennesker. Man får både se livet til de forskjellige personene fra innsiden via A og han oppfatninger, følelser og bemerkninger. Men også fra utsiden via Rhiannon og hvordan hun oppfatter og reagerer på de forskjellige personene hun møter.

Du får møte så mange forskjellige mennesker, fra foskjellige miljøer med forskjellige tanker. A våkner som en ny person i hvert kapittel, og det er til sammen 40 kapitler. Boka tar opp temaer som ofte kan være tabu på en veldig naturlig og udiskriminerende måte uten å gjøre noe stort ut av det. F.eks. rusmiskbrukere, overvektige, homofile, transpersoner, hjemmeundervisning, strenge foreldre, selvmordstanker og mental helse. Jeg føler du kan lære utrolig mye fra hvert eneste kapittel og hver nye person man møter i boka.

Denne boka er absolutt verdt å sjekke ut.

Jeg har hørt veldig mye bra om denne forfatteren før. Jeg har lest litt av 'Will Grayson, Will Grayson' før som han har skrevet sammen med John Green og jeg likte den veldig godt (jeg skal lese hele boka etterhvert). Ellers så har jeg sett filmatiseringene av to av bøkene han har skrevet, 'Naomi and Ely's No Kiss List' og 'Nick and Norah's Infinite Playlist', som også er veldig bra (jeg skal kjøpe og lese disse bøkene etterhvert også). Det er også flere bøker han har skrevet som jeg synes at høres interessante ut. Jeg tror dette er en forfatter jeg kommer til å lese mye av.

Q:
Har du lest denne boka?
Har du noen bøker å anbefale?

XX, NOX ♥️


#bok | #anmeldelse | #review

Podcast anbefalinger 🎧

Jeg tenkte å dele mine podcast favoritter med dere. Du kan finne alle podcastene her hvis du vil sjekke dem ut. Eller så kan du trykke på de forskjellige bildene for å komme inn på hver enkelte podcast. Bare en FYI, alle disse podcastene er på Engelsk. Personlig elsker jeg å høre på podcaster mens jeg f.eks. rydder, sitter å tegner, i senga når jeg skal sove eller når jeg sitter på bussen eller venter et sted. Jeg elsker musikk, men jeg synes podcaster er et godt, lærerikt og interessant alternativ i de situasjonene jeg ellers ville ha hørt på msuikk. Mange av disse podcastene av laget av YouTubere og jeg anbefaler definitivt å sjekke ut kanalene deres der også.

FILLER:

Filler Podcast er den første podcasten jeg begynte å høre på og den som fikk meg til å begynne å høre på podcaster. Vertene for denne podcasten er Harry Hitchens og Matt Shore  som begge har bakgrunn innen for podcastens tema. Filler Podcast er en podcast for den kreative industrien. Hver uke har de en ny gjest som har en jobb innen denne industrien, f.eks. filmskapere, designere, YouTubere, bloggere, fotografer, sangforfattere også videre. De snakker om hvordan det er å ha de jobbene de har, hvordan de har klart å lykkes og erfaringer, alt over en kopp med kaffe.

Jeg liker denne podcasten veldig godt. Den er veldig behagelig å høre på med lydene fra kaffe som blir laget, kopper som klirrer og miljø lydene i bakgrunnen, det føles som du sitter der sammen med dem. Det er også veldig interessant å høre om forskjellige kreative yrker, hver enkeltes erfaringer og hva de har gjort innenfor yrkene sine. Det er en veldig interessant, inspirerende og spennende podcast som jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg fant ut om denne podcasten via Estée Lalonde som faktisk selv har vært en av gjestene til Filler.

 

LADIES WHO LUNCH:

Ladies Who Lunch er en podcast jeg har begynt å høre på ganske nylig, men den er absolutt verdt, og ikke minst viktig, å ha med i denne listen. Ingrid Nilsen og Cat Valdes, begge kjent fra YouTube, er vertene for denne podcasten. Jeg anbefaler også å sjekke ut YouTube kanalene dems. Denne podcasten er ganske lett og morsom og høre på, men de diskuterer viktige temaer som bl.a. indentiteter, forhold, dating, sex og seksualitet, homofili, karriere, angst og mensen. Hvis du sliter med noe spesielt så kan kanskje en episode av denne podcasten hjelpe deg, men uansett om du kanskje ikke sliter med noen av disse temaene selv føler jeg det er verdt og høre på uansett. For å forståelse for andre, lære mer om viktige temaer i dagens samfunn eller bare fordi det er interessant.

Jeg liker at de tar opp temaer og normaliserer ting som ikke blir tatt opp så ofte. Som ung var det flere ting jeg måtte søke opp selv på internett hvis jeg var usikker på (f.eks. ung.no) siden det er ting som ikke blir snakket om hverken hjemme eller på skole. Både Ingrid og Cat har erfaringer innenfor mange av disse temaene selv, så det føles godt å kjenne seg igjen i andre og høre på hvordan de har opplevd ting, deres erfaringer og deres meninger. Ingrid Nilsen er homofil og Cat Valdes er heterofil, så de har også forskjellige erfaringer og opplevelser innenfor flere av disse temaene som gjør at man kan se ting fra forskjellige synspunkt. Anbefales på det sterkeste å sjekke ut!

 

NOT TOO DEEP:

Not Too Deep er en veldig uhøytidelig, morsom og interessant pocast. Grace Helbig, kjent fra YouTube, er verten for denne podcasten. Hvis du kjenner til YouTube kanalen hennes skjønner du sikkert greia med denne podcasten, men hvis ikke så anbefaler jeg å sjekke ut YouTube kanalen hennes også. Hun har mange interessante gjester (ofte kjent fra YouTube) inkludert Rosanna Pansino, Hank Green, Joe Sugg, Jenna Marbles, Hannah Hart og Mamrie Hart. Som tittelen sier så er podcasten "not too deep". Du blir kjent med forskjellige interessante personer uten å gå for dypt og seriøst. 

Jeg liker denne podcasten når jeg bare er i humør for å høre på noe, ha bakgrunnstøy mens jeg driver med noe eller ikke vil høre på noe for seriøst. Podcasten er definitiv interessant, men den er mye lettere å høre på enn flere av de andre podcastene hvor du kanskje bør høre bedre etter eller være fokusert.

 

DEAR HANK & JOHN:

Hank og John Green er best kjent som Vlogbrothers på YouTube. De svarer på spørsmål fra lyttere, gir råd og snakker om alt mulig. Podcasten er ganske uhøytidelig, morsom og random. De er kjente nerder, så det er en del geeky temaer som er noe jeg personlig elsker. Jeg vil egentlig skrive noe om hva de snakker om som f.eks. "De snakker om alt fra universet, planeter og vitenskap til fotball, livet og politikk" (som er sant), men jeg føler ikke det dekker nok siden de rett og slett snakker om.. vel.. ALT. Hovedsaklig er det Hank og John som snakker, men de har også gjester innimellom.

Selv om de snakker om alt mulig, og av og til mer seriøse og tyngre temaer så klarer podcasten å holde en lett og humoristisk tone og være en veldig lett podcast og høre på og følge med på. Dette er også en podcast som kan være god å ha på i bakgrunnen mens jeg driver med ting, hvis jeg sitter på bussen eller mens jeg tegner f.eks. Jeg anbefaler å sjekke ut både podcasten og ikke minst de forskjellige YouTube kanalene John og Hank står bak som f.eks. Crash Course, SciShow og SchiShow Space.

For you fellow nerdfighters: DFTBA!

 

PSYCHOBABBLE:

"It's not just crazy talk, it's Psychobabble!"
Tyler Oakley kjent fra YouTube sammen med bestekompisen sin Korey Kohl er sammen vertene for denne podcasten kalt Physchobabble. Igjen en veldig lett, uhøytidelig, morsom podcast. De snakker om alt mulig, men mye om kjendissladder og pop kultur.  Tyler har selv sagt at han tror at folk hører på podcasten hans fordi de vil være venner, og jeg har egentlig samme følelse. Det føles som du sitter og snakker og sladrer med venner om kjendiser, livet og fester.  

Dette, som Not Too Deep, er en podcast jeg ofte har i bakgrunnen mer enn jeg faktisk føger med på. Jeg får selvfølgelig med meg hva de snakker om, men i forhold til f.eks. Filler og Ladies Who Lunch som snakker om spesielle temaer og som du faktisk må aktivt høre på, er dette en litt mer random podcast som hopper fra tema til tema og som det ikke gjør noe om du er litt distrahert eller ikke følger med på hele tiden.


EAR BISCUITS:

Rhett McLaughlin og Link Neal kjent fra Good Mythical Morning på YouTube er vertene for Ear Biscuits. I denne podcasten snakker de med andre YouTubere og skapere innen media. Litt på samme måte som Filler Podcast, men litt lette og mer humoristisk. Selv om konseptet kanskje er ganske like i de to podcastene så anbefaler jeg definitivt å sjekke ut begge siden de har forskjellige gjester, forsjellige spørsmål og en helt forskjellig følelse og gjennomføring. Ear Biscuits i motsetning til Filler etter min oppfatning fokuserer litt mer på gjestene personlig, mens Filler fokuserer mer på jobbene deres, verkene de har laget, hva de jobber på og hvordan de har lykkes.

Jeg liker denne podcasten veldig godt, både fordi jeg liker Rhett og Link, men også fordi det er veldig interessant å høre om forskjellige mennesker, hva de gjør og erfaringene dems.  I tillegg til podcasten deres så føler jeg at jeg må anbefale å sjekke ut Good Mythical Morning på YouTube. Det er et morgen show med nye episoder på hverdager. Episodene er morsomme og humoristiske og inkluderer challenges, gjester, "top 5" av alt mulig og smakstester. Jeg synes det er godt å ha noe fast og se på på morgenen mens jeg spiser frokost eller gjør meg klar til det jeg eventuelt skal og Good Mythical Morning har vært en del av rutinene mine en stund.

 

SEX NERD SANDRA:

Sandra Daugherty er verten for podcasten Sex Nerd Sandra som er en av podcastene innenfor Nerdist. Du kan se en oversikt over podcastene dems her hvis du er interessert i å sjekke ut flere.  Jeg har ikke hørt på så mange av episodene til denne podcasten selv, bare de jeg føler er interessante eller relavante for meg personlig. Og det er egentlig derfor jeg vil anbefale den også. Denne podcasten handler om sex. Sex, seksualitet, identitet, fetisher etc. 

Det jeg liker med denne podcasten er at hver episode har et tema, slik at du kan høre på det som er interessant eller relevant for deg. Hun går in-depth på de forskjellige temaene, du kan lære om foskjellige ting, om sex, teknikker og om deg selv. Dette er ikke en podcast jeg har hørt så mye på, men jeg føler den er verdt og nevne i tilfelle noen er interesserte.

Q:
Har du noen podcaster du anbefaler?
Har du hørt på/om noen av disse?
Er det noen av disse som høres interessante ut?

XX,


#podcast | #anbefaling

Eye Candy - Review


🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟⭐⭐⭐ 7/10

EYE CANDY | Crime, Mystery, Thriller | 1 season

Eye Candy handler om den 21 år gamle tech/hacker geniet Lindy. Hun droppet ut fra MIT da søsteren hennes ble kidnappet tre år tidligere. Lindy begynner med nettdating på en app som heter Flirtual, og det viser seg senere at en av de hun har møtt er en dødlig cyber stalker. Hun og vennene hennes (som består av både hackere og politi) begynner å prøve og løse mordene som stalkeren hennes etterlater. Samtidig leter hun også etter søsteren sin som ble kidnappet. Serien har kun en sesong på ti episoder og det ble offentligjort at det ikke kommer en ny sesong.

Positive ting med serien: Selv om serien ikke varte lenge og har bare ti episoder, synes jeg de fikk gort mye ut av den tiden de hadde. Jeg synes serien fungerer kjempebra som en slags mini-serie og selv om jeg skulle ønske det kom mer så er jeg fornøyd med serien slik den er. Jeg liker godt hovedkarakteren Lindy, romkameraten hennes Sophia, hackervennen hennes George og Sophia's bestevenn og Lindy's frenemy Connor. (de andre karakterene er også bra, men dette er favorittene mine). Det er egentlig ikke noe jeg føler jeg ville ha endre på i serien, siden den ikke varte så lenge var det på en måte ikke tid til små ting man kunne henge seg opp i. Jeg liker at serien føles litt "creepy" inniblandt (som en psykologisk thriller).

Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut denne serien! Siden denne serien bare har ti episoder føler jeg at det ikke kreves så mye av seerene å sjekke den ut som om det hadde gjort med en serie på f.eks. 5+ sesonger.


#review | #anmeldelse | #tvserie#eyecandy | #krim | #drama | #thriller

Unforgettable - review

Jeg ser veldig mye på tv-serier, så jeg tenkte å begynne og  skrive litt om hva jeg synes om de forskjellige tv-seriene jeg har sett. Om jeg anbefaler dem eller ikke, hva jeg likte og ikke likte, om serien fortsatt går, eller om den er avsluttet etc. Og først ute er serien: Unforgettable.


🌟🌟🌟​🌟🌟🌟⭐⭐⭐⭐ 6/10

UNFORGETTABLE | Crime, Drama | 5 seasons | Trailer

Unforgettable er en serie under sjangeren "police drama" (samme sjanger som CSI, Criminal Minds, Castle etc.). Hovedpersonen er partnerene Carrie Wells og Al Burns. De var tidligere partnere og i et forhold før når de begge jobbet i Syracuse, og etter mange år hvor de ikke har sett hverandre har de igen endt opp som å jobbe som partnere, denne gangen for NYPD. Carrie har en sykdom kalt Hyperthymesia, noe som betyr at hun husker alt hun noen gang har sett. Dette er selvfølgelig en god egenskap når det kommer til å legge merke til og huske ting fra åsteder, vitner, bevis og lignende. Måten hun bruker denne egenskapen på er at hun kan tenke tilbake på det som har skjedd og se det om igjen i slow motion og zoome inn på detaljersom hun kanskje ikke tenkte over i utgangspunktet. Serien begynte i 2011 og har fire sesonger, det tyder så langt på  at serien er avsluttet og at det ikke kommer en sesong nummer fem.

Positive ting om serien: Jeg liker veldig godt denne sjangeren av serien, og jeg liker godt måten de har gjort denne serien annerledes enn andre i samme sjanger med at Carrie kan huske alt, til og med hvis åsteder har blitt ødelagt av forskjellige grunner. Jeg binge-watched denne serien, noe jeg ikke nødvendigvis anbefaler. Denne serien er mer en se en episode innimellom. Jeg har likt alle karakterene i showet (hovedkarakterer og teamet rundt dem), selv om noen av dem har blitt byttet ut etterhvert som er synd.

Ting jeg skulle ønsket at hadde vært annerledes: Jeg liker godt serien i helhet og mange av episodene var veldig bra. Men jeg synes de kunne gjort så mye mer med egenskapen til Carrie og laget episoder som skiller seg ut fra andre serier i samme kategori. Dessverre ble episodene og sakene de løser litt for like de i de andre seriene jeg har sett, selv om måten de løser det på er annerledes. Jeg skulle ønske de hadde flere episoder hvor de mistet åstedet eller lignende og hvor alt var mer avhengig av egenskapen til Carrie. En annen ting jeg også mislikte ved serien var at de byttet ut de andre i teamet og sjefene. I de andre seriene jeg har sett har de byttet ut kanskje en person av teamet, mens her byttet de ut alle untatt hovedpersonene, noe som var synd da jeg begynte å like de andre karakterene. Den siste negative tingen jeg kommer på er forholdet mellom de to hovedpersonene Al og Carrie. De hadde vært partnere (jobb) og i et forhld (kjærester) før. Jeg skulle ønske de bare hadde vært partnere og ikke "romantisk" involvert. Jeg føler at den "romantiske" fortiden dems er litt for "forced" og ikke er en viktig del av historien i serien.

Alt i alt anbefaler jeg å sjekke ut serien. Som sagt så jeg hele serien over noen dager, men om man ser en episode i ny og ned tror jeg man får mye mer glede ut av serien og at de småtingene som jeg kunne ha tenkt meg at var annerledes ikke har like mye og si.


#review | #anmeldelse | #tv-serie | #unforgettable | #krim | #drama


 

🎃 My favourite Halloween movies 🎃

Mine favorittsanger for øyeblikket

Hverdag:

Trening:

Avengers: Age of Ultron

Det endte opp med å bli enda mer shopping i går, og nå har alle untatt en av pakkene mine kommet i posten. Hvis jeg er så heldig at den siste pakken ligger i postkassa i morgen tidlig når jeg drar på trening så kommer innkjøpsinnlegget mitt i løpet av morgendagen, hvis ikke, så kommer det på mandag eller tirsdag.

Så over til det dette innlegget faktisk skal handle om, nemlig Avengers, Marvel, superhelter og alt det der.

 Denne filmer får definitivt toppscore fra meg!

I går var samboeren min, mamma og jeg på kino og så den nyeste Avengers filmen. Og jeg absolutt elsket den!

Jeg har sett alle filmene som har kommet så langt innen Marvel Cinematic Universe (heretter forkortet MCU), og jeg har tenkt og se alle som skal komme videre. Det er rykter om at det er planlagt filmer helt frem til i 2028, så jeg har mye å se frem til. Filmene som har kommet så langt er: Iron Man 1-3, The Incredible Hulk, Captain America 1-2, Thor 1-2, Avengers 1-2 og Guardians of the Galaxy. For de som ikke er like geeky (og/eller ikke har sett alle filmene) er kanskje ikke sammenhengen mellom filmene like tydelig, men jeg regner med at alt kommer til å bli mye klarere når Avenger: Infinity War part I og II kommer ut i 2018 og 2019.

I mellomtiden er det mange flere filmer innen MCU og se frem til; Ant-Man (som kommer allerede i sommer), Captain America: Civil War (2016), Doctor Strange (2016. Jeg gleder meg til å se Benedict Cumberbatch som Dr. Stephen Strange!), Guardians of the Galaxy 2 (2017), Spider-Man (2017, denne filmen har foreløpig ikke fått noe offisielt navn og skuespilleren er ikke offisiell, men jeg håper på å se f.eks. Grant Gustin, Logan Lerman eller Dylan O'Brien i rollen som Peter Parker), Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War part I (2018), Black Panther (2018), Captain Marvel (2018), Avengers: Infinity War part II (2019) og til slutt Inhumans (2019)!

Whoa, det var mange filmer! I tillegg er det en del andre filmer jeg ser frem til utenom MCU. Fra DC kommer bl.a. Batman V Superman, Suicide Squad (Gleder meg til å se Jared Leto som The Joker!), Wonder Woman, Justice League, The Flash etc. Det kommer også flere Marvel filmer, men som ikke er innen MCU som f.eks. Fantastic Four og X-Men: Apocalypse. Andre filmer jeg ser frem til er: The Hunger Games: Paper Towns (basert på boken fra John Green, denne boken anbefales!), Mockingjay part II )Disse bøkene anbefales også!), Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (Jeg elsker Star Wars, de originale selvfølgelig), Pitch Perfect 2, Pixels, Alice in Wonderland: Through the Looking Glass, The Jungle Book etc.

Jeg gleder meg også veldig til Ready Player One, men et eget innlegg om denne boken og mine ønsker/forhåpninger til filmen kommer senere.


#kino | #film | #filmer | #movies | #movie | #avengers | #marvel | #dc | #geeky | #MCU

 

2015 Reading Challenge

Da jeg logget meg på GoodReads for en stund siden kom "2015 Reading Challenge" opp. Der skal du skrive hvor mange bøker du har tenkt å lese det året. Jeg har lest alt for lite de siste årene så jeg bestemte meg for at jeg skal lese 15 bøker i 2015. Det vil si minst en bok i måneden. Jeg kommer også til å skrive anmeldelser av bøkene etter jeg har lest dem.

Boka jeg driver med for øyeblikket er An Abundance of Katherines av John Green.

Så langt liker jeg boka veldig godt, og jeg skal lese den ut i løpet av januar. Jeg regner med at anmeldelsen av denne boka kommer i løpet av neste uke.

Noen av bøkene jeg har tenkt å lese i år er:


 


Bildene over er hentet fra weheartit.com

#bøker | #lese | #challenge

The Fault in Our Stars

Aah, som jeg gleder meg til denne filmen! The Fault in Our Stars er en av favorittbøkene mine, og å få se den som film kommer til å bli kjempe bra. Boka er trist men den er også super morsom! Det er en utrolig fin bok som det er verdt å sjekke ut. Det er lenge siden jeg har grått så mye som jeg gjorde da jeg leste denne boka, men det var så absolutt verdt det! ANBEFALES, ANBEFALES, ANBEFALES!

Les Misérables

Endelig har jeg også fått sett filmen Les Misérables. Og jeg absolutt elsket den! Jeg visste jeg kom til å like den fra før, fordi jeg har sett musikalen før. Men at den skulle være bra hadde jeg ikke regnet med. Og som noen sikkert har fått med seg digger jeg Helena Bonham Carter, så det er ikke rart at jeg digget henne som Madame Thénardier. Jeg elsker også musikken i Les Misérables. Sangen som gjorde mest inntrykk på meg i filmen var nok I Dreamed a Dream, mens sangen som gjorde mest inntrykk på meg når jeg så musikalen live var sangen On My Own. Når Anne Hathaway synger I Dreamed a Dream er det noe som treffer noe langt inni meg, og det er umulig og ikke gråte. Hun var bare helt fantastisk i Les Misérables.  Og når det kommer til On My Own er det noe i sangen som jeg kjenner meg igjen i, og det er derfor den virker så mye sterkere inn på meg enn de andre. Jeg har vært helt hekta på Les Misérables etter jeg så musikalen live på Oslo Nye. Jeg elsker musikaler generelt, men dette er  og vil fortsette å være en av mine absolutte favoritter. Noen av de andre favorittmusikalene mine er We Will Rock You, The Rocky Horror Picture ShowRepo! The Genetic Opera og Sweeney ToddThe Amazing Spider-Man!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra kino. Jeg var og så på den nye Spider-Man filmen i 3D, og jeg absolutt elsket den! Andrew Grafield og Emma Stone var brilliante i rollene som Peter Parker og Gwen Stacy! Jeg har alltid vært en fan av Spider-Man filmene, men dette er min absolutte favoritt! Jeg klarer nesten ikke å vente på den neste! 

På fredag og i går drev jeg og pusset skapdører, noe jeg antakligvis skal gjøre i morgen også, så det var godt å få en pause. Jeg vet ikke helt hva det var, men det var noe med denne filmen som gjorde at jeg har lyst til å dra på kino og se den opp igjen. Oftest når jeg ser en film på kino syntes jeg enten at den var grei, eller så var den bra og jeg begynner automatisk å glede meg til den kommer på DVD/Blu-ray, men denne filmen vil jeg se opp igjen NÅ! Det er nok en grunn til at den heter The AMAZING Spider-Man, for amazing var den. Ah, jeg elsker Stan Lee og Steve Ditko!

Marvel gjør det virkelig stort for tiden med mange bra filmer som har kommet de siste årene og alle de nye som kommer. X-Men, Blade, Fantastic Four, Spider-Man, Hulk, Iron Man, Ghost Rider, Captain America, Thor, The Avengers og nå The Amazing Spider-Man. Man må heller ikke glemme de filmene som kommer. Iron Man 3 (2013), Untitled X-Men sequel (2014), The Amazing Spider-Man 2 (2014), Thor 2 (2013) The Avengers 2 (uvisst når den kommer ut) og antakligvis flere!

Q:
Har du sett denne filmen/har du tenkt til å se den? 
Hvilke filmer ser du frem til i 2012? 

Yellow eyes alert"My head snaps around at the hiss, but it takes awhile to believe he's real. How could he have gotten here? I take in the claw marks from some wild animal, the back paw he holds slightly above the ground, the prominent bones in his face. He comes on foot, then, all the way from 13. Maybe they kicked him out or maybe he just couldn't stand it there without her, so he came looking. "It was the waste of a trip. She's not here," I tell him. Buttercup hisses again. "She's not here. You can hiss all you like. You won't find Prim." At her name, he perks up. Raises his flattened ears. Begins to meow hopefully. "Get out!" He dodges the pillow I throw at him. "Go away! There's nothing left for you here!" I start to shake, furious with him. "She's not coming back! She's never ever coming back here again!" I grab another pillow and get to my feet to improve my aim. Out of nowhere, the tears begin to pour down my cheeks. "She's dead." I clutch my middle to dull the pain. Sink down on my heels, rocking the pillow, crying. "She's dead you stupid cat. She's dead." A new sound, part crying, part singing, comes out of my body, giving voice to my despair. Buttercup begins to wail as well. No matter what I do, he won't go. He circles me, just out of reach, as wave after wave of sobs racks my body, until eventually I fall unconscious. But he must understand. He must know that the unthinkable has happened and to survive will require previously unthinkable acts. Because hours later, when I come to in my bed, he's there in the moonlight. Crouched beside me, yellow eyes alert, guarding me from the night."

En av mine favoritt scener i boken Mockingjay av Suzanne Collins.

Q:
Hva synes du om utdraget fra boken Mockingjay?
Har du lest boken og/eller de andre bøkene i THG serien?


Les mer i arkivet » November 2017 » Oktober 2017 » Mai 2017

, Ringsaker

Geek, illustratør, sminkeentusiast og pizza elsker. Let's get one thing straight, I'm not. Xx


    Nerd, skeiv og kattemamma.

Kontakt:
thenoxus13@gmail.com

Rock Onhits